Skip to content

“Je mi přes padesát a chci zažít svět!” Co takhle jazykový pobyt v zahraničí?

Vítr do plachet  

Na dobrodružství není nikdy pozdě. Na studium v zahraničí také ne. Naopak, v jakékoliv životní etapě můžete oprávněně tvrdit, že to nejlepší máte teprve před sebou. Záleží jen na vás, co do ní zařadíte. Pokud jste nikdy nic podobného nezažili, je právě teď ideální čas sbalit kufry a vyrazit.

Co si pomyslí značná část dnešních padesátníků, když slyší o jazykovém pobytu v zahraničí, kde mohou nejen studovat jazyk, poznávat nové lidi, zdejší zvyky a okolí, tradice a jídlo? “Skvělé, úžasné! Škoda, že pro mě už tohle není,” řeknou obvykle.

Pokud se nechají přesvědčit, že studium v zahraničí je pro ně stejně tak dobře jako pro kohokoliv jiného, uplyne pár týdnů a píší nám maily plné děkovných slov za úžasný zážitek. Za to, že se díky studiu v zahraničí konečně přestali “plácat” v angličtině, potkali skvělé lidi, nabrali nový vítr do plachet a tak dále. Občas začnou uvažovat o tom, kde by mohli studovat příště.

Nemusí se to na první pohled zdát, lidé kolem padesátky však mají mnohdy nejlepší podmínky k tomu, aby mohli pár týdnů studiem zahraničí strávit. Jsou zajištění, jejich děti už obvykle stojí na vlastních nohách, klasických dovolených za sebou mají až až a chtějí zažít něco nového. Velmi často je motivuje, že byť se obstojně orientují v němčině nebo ruštině, neustále naráží na neznalost angličtiny. Zkrátka jsou pro jazykový kurz v zahraničí jako stvoření.

Znovu do školy?!

Pokud je tohle i váš případ, nenechte se zbrzdit mylnou představou, že studium v zahraničí ”není pro vás”. Už víte, že je. Třeba se vám zdá zvláštní, že byste se měli ve svých letech znovu vydat do školy. No a? Třeba na Maltě, v malebném městečku Gozo, je škola, která se specializuje výhradně na lidi 35+. Angličtina se tu vyučuje v malých skupinách, které si jsou věkově blízko. A pokud vás neláká zrovna Malta, můžete vyrazit kamkoliv jinam.

Napište nám, společně vám “ušijeme” pobyt na míru.

Nastavení soukromí
Podrobné nastavení Odmítám Souhlasím
Nastavení soukromí
Zrušit Uložit nastavení